2008 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Anytos meduolis


Virtuvėje man visuomet aktualūs keli gaminimo elementai: paprasta, greita ir gardu. Nors šeima tik trijų asmenų, visi (be manęs) užuodę pyrago ruošimo momentą, zuja aplink ir trina rankomis.

Štai Anytos meduolis. Jo receptą ir gavau iš savo Anytos. Sutapimas arba ne :)

Reikės:
2 stiklinių miltų
2 kiaušinių
0,5 stiklinės cukraus (galima dėti medų, 1 š.)
1 stiklinė džemo
1 stiklinė grietinės arba 0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės kefyro
a. š. sodos (nugesinu pienu)

Gaminimo procesas paprastas. Suplaku kiaušinius su cukrumi, pilu grietinę ar aliejų (pastarąjį naudoju dažniausiai), kefyrą, vėliau miltus. Gavusi vientisą masę įmaišau džemą (man skaniausia juodųjų serbentų uogienė). Galima dėti daugiau prieskonių, pvz., cinamoną.

Viską išmaišius, supylus į kepimo formą, kepu 30-40 minučių (leidžiu kepiniui kaisti kartu su orkaite).

Skanaus :)

Komentarų nėra: