2008 m. gruodžio 6 d., šeštadienis

Žuvimi kimšti kaušiniai

Neseniai ragavau žuvimi kimštų kaušinių. Man tai buvo atradimas :)
Prisimenu, ankstesniais laikais šventėms įprasta būdavo kiaušinius kimšti dešra, kiaušinio tryniu ir visokiais prieskoniais... Paragavusi žuvies įdaro, neatsilaikiau.

Po dienos valgių liko ant garų gamintos lašišos, tad nusprendžiau ją kūrybiškai ir tikslingai panaudoti.

Taigi šiam vakaro užkandžiui reikia kiaušinių, sausos garintos lašišos (manau tinka bet kokia kita žuvis), svogūnų, saujos riešutų (naudojau lazdynų), fermentinio sūrio, įvarių prieskonių, š.aliejaus, majonezo ir dar ko tik norisi ir yra po ranka.

Tad tradiciškai - išviriau kiaušinius, išėmiau trynius, kuriuos sutryniau šakute su žuvimi, kepintais svogūnais, kapotais riešutais, tarkuotu sūriu. Apibarsčiau prieskoniais, įmaišiau aliejų (majonezą) ir prikimšau kiaušinių baltymus. Viršų apibarsčiau granatais.

Štai ir visas vakaro atradimas :)

Skanaus :)

Komentarų nėra: