2009 m. vasario 22 d., sekmadienis

Obuolių duonelė

Mūsų namuose obuoliai - vieni valgomiausių. Tad viskas, kas iš jų pagaminama, sulaukia didelio pasisekimo :)

Šį sykį paprasta ir gardi duonelė - iš obuolių (*). Skanu ir sviestą užtepti, ir uogiene pagardinti, ir šiaip - kramsnoti kaip pyragą gurkšnojant žiemiškai šiltą arbatą.

Reikia:
apie 500 g obuolių (kepiniams dažniausiai naudoju rūgštesnius)
250 g miltų
150 g cukraus
1 pok. vanilinio cukraus
0,5 pok. kepimo miltelių
4 kiaušinių
cinamono pagardinimui

Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išsuku iki putų. Išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais reik suberti į maišomą tešlą. Kadangi dukrytė pirmoji pagalbininkė virtuvėje, tai miltų bėrimo malonumą perleidžiu Jai. Sunaudojama šiek tiek mažiau miltų :), nei numatyta, o tešla išmaišoma itin gerai, nes yra galimybė iš tiesų neskubėti ir miltus berti po truputį.

Tešla turėtų gautis tiršta.

Vėliau smulkiai supjaustau nuluptus obuolius, įmaišau į tešlą. Apibarstau cinamonu. Vientisą masę sudedu į kepimo formelę.

Kepu apie 45 min minutes vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (apie 175 C).

Skanaus :)
* Autorystė: Moters savaitgalio virtuvė: Pyragai ir desertai, 2007, 1.

Komentarų nėra: