2009 m. vasario 22 d., sekmadienis

Varškė ir makaronai pietums


Eksperimentiniai pietūs. Ne mėsa, ne žuvis, ne daržovės... O sekmadienio varškės ir makaronų apkepas su uogų kisieliumi. Neįprasta, tačiau be galo skanu, sotu ir šventiška.

Apkepui reikėjo:
0,5 kg varškės
250 g makaronų (naudojau garbanotus)
2-3 kiaušinių
apie 120 g sviesto
2 valg. š. manų kruopų
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
1 obuolio
cinamono
Valgymui: virto kisieliaus (džiovinti vaisiai, uogos, vanduo, cukrus ir šiek tiek bulvių krakmolo), grietinės, uogienių ir dar ko širdis geidžia.

Į varškę sudėjau su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius, ištirpintą didžiąją dalį sviesto (100g), druską. Gerai išsukau. Išviriau makaronus, nukošiau ir palikau vėsti. Vėliau į maišomą tešlą sudėjau varškę, išmaišiau; sukroviau makaronus, išmaišiau; sudėjau išplaktus kiaušinių baltymus, manų kruopas. Viską smagiai išmaišiau ir sudėjau į sviestu išteptą ir džiuvėsiais pabarstytą stiklo indą. Paviršiuje uždėjau riekelėmis supjaustytą obuolį, apibarsčiau cinamonu ir išdėliojau kelias plonas sviesto riekeles.

Iki 180 C įkaitusioje orkaitėje kepiau pusvalandį.

Apkepą patiekiau ant stalo kartu su šiltu kisieliumi ir grietine, uogiene (žinoma, mylimiausia juodųjų serbentų).

Gera visą šeimyną kviesti ragauti tikrai paprasto ir gardaus patiekalo.

Skanaus :)

Komentarų nėra: