2009 m. liepos 4 d., šeštadienis

Puikusis obuolių keksas su rabarbarų kompotu

Štai keksas, kurio receptą kažkada radau internete, tačiau autorystė neaiški. Jis toks paprastas ir toks gardus! Jį dažnai kepu ir vaišinu svečius, tad mano virtuvėje gerai žinomas gardumynas :)

Reikia:
4 kiaušinių,
1 st. cukraus,
1 st. aliejaus,
2 st. miltų,
1,5 st. tarkuotų (burokine tarka) obuolių,
1,5 arbat.š. gesintos sodos (pienu),
šiek tiek sviesto kepimo formelei ištepti.

Kompotui - vandens, rabarbarų, cukraus.

Suplaku kiaušinius, cukrų. Pilu aliejų, sodą. Po truputį sudedu miltus. Tešla turi tapti klampi. Tuomet sudedu tarkuotus obuolius. Sviestu ištepu kepimo formą (skirtą keksams). Kepu 40 minučių, vidutinio karščio orkaitėje.

Kol kepa, išverdu kompotą.

Šeimyna šį pyragą tiesiog akimirksniu "sutvarko" :)
P.S. Į gaminimo procesą būtinai įtraukiu ir Eleną. Todėl pyrago geras skonis - garantuotas.










2011 10 01 įrašas

Laikui bėgant šis keksas-pyragas virto mano virtuvės tradicija. Jį jau kepa mano draugai. Receptu dalinuosi su visais.
Improvizuoti galima kaip tik šauna į galvą; tikras malonumas. Štai jei virtuvėje randu džiovintų slyvų ar persikų, likusią kriaušę, gal riešutų ar žiupsnelį moliūgo, saulėgražų sėklų, tai viską sukraunu tešlon šalia obuolių (smulkiai supjausčius), gerai išmaišau ir kepu. Na tikrai visi eksperimentai vykę! O jei dar kepti pyragą skirtingose kepimo formose, jis gaunasi lyg toks pat, bet ir vis kitoks gardumynas.

Labai skanu ir tikrai rekomenduoju keksą-pyragą aplaistyti tirpintu paprastu šokoladu, ir, kol jis skystas ir lipnus, apibarstyti skaldytais migdolais ar kokoso drožlėmis. Tuomet gautas kepinys gali virsti tortu ar šventiniu gardumynu ir ant naujamečio, ir ant gimtadienio stalo.



Komentarų nėra: