2009 m. liepos 4 d., šeštadienis

Greiti ir vasariški pietūs

Kai lauke šilta saulė griebia už žandų, nesinori, bent jau man, per ilgai trepsenti virtuvėje, tad kartais renkuosi itin greitą pietų meniu. Tai: bulvės, šaltsriubė ir kad būtų sočiau - kaitinta rūkyta šoninė.

Šiems pietums reikėjo:
Šaltsriubei:
a) daržovių: agurkų, pomidorų, svogūnų laiškų, krapų, salotų lapų ir t.t.
b) kefyro, pieno, grietinės, ar specialaus kefyro šaltibarščiams
Užkandai:
a) bulvių
b) rūkytos šoninės
c) svogūnų
d) grietinės, sviesto, pagardų pagal skonį.
Viską, kas skirta šaltsriubiai, supjausčiau ir išmaišiau užpildama pieno produktais (šaltibarščių analogas).
Bulves išviriau, o šoninę pakepinau orkaitėje. Iš svogūnų, grietinės ir sviesto bei įvairių pagardų paruošiau paprastą padažą (labai tinka grybai) ir juo pagardinau šoninę.

Štai taip. Greitai ir skaniai pasisotinome visa šeima :)

Komentarų nėra: