Pyrago akcentas - baltas sniego purumo paviršius, ant kurio neiškenčiau neužbėrusi vasaros lobio - mėlynių ir kvapniųjų žemuogių, kurios saugiai paslėptos namuose :)
Taigi pyragui reikia:
- miltų tiek, kad būtų galima dorai išminkyti ir vėliau kočioti tešlą
- pakelio sviesto (200g)
- pusės 0,5l indelio grietinės
- cukraus pagal skonį (apie 6 valg.š.), žiupsnelis druskos, cinamono
- 3-4 kiaušinių
- 4-5 obuolių
- papildomai: uogų, kokių tik norisi
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, įmaišyti atvėsintą tirpintą sviestą (į miltus galima įminkyti ir netirpintą), grietinę. Paruošti vieną masę, kurią toliau mašau-minkau vis pridėdama miltų, kol gaunasi vientisa tešla, nelimpanti prie rankų.
Gautą masę iškočioju. Kadangi tešlos nemažai, ją galima paskirstyti keliems kepimams arba vienam dideliam pyragui.
Paruošus pagrindą, rateliu surikiavau nuluptus ir griežinėliais pjaustytus obuolius. Viską apibarsčiau cinamonu ir kepiau orkaitėje 180-200 C tol, kol gražiai parudavo.
Tuomet išplakiau baltymą su cukrumi ir beveik gatavą pyragą aptepiau baltymo puta. Apibarsčiau uogomis ir pašoviau kepti apie 10 min., tol, kol baltymas tapo lengvai rustelėjęs.
Štai tau ir gimtadienio tortas. Paprastas, gardus ir tinkamas žvakutėms susmaigstyti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą