2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Rudens improvizacija: obuolinis gimtadienio stalas

Savo rudeninę šventę siejau su gardžiausiu vaisiumi - obuoliais. Tad visi patiekalai, kuriais vaišinosi svečiai turėjo esminį ingredientą - obuolį.

Aprašysiu du patiekalus, kuriuos kūriau gimtadienio išvakarėse pernelyg negalvodama skanu bus ar ne. Tiesiog jaučiau, kad pirštus aplaižis dauguma :)

Burokėliai su silke ir feta:
tai raudona mišrainė - šio rudens atradimas. Viskas labai paprasta: pačios marinuoti acte kubeliais pjaustyti burokėliai, kubeliais pjaustytas fetos sūris, griežinėliais susmulkintos juodosios alyvuogės, tarkuoti obuoliai, silkės gabaliukai ir keli šaukštai iš Kretos dovanoto alyvuogių aliejaus. Viską sumaišiau. Raudonosios salotos tikrai maloniai nustebino mane, todėl jomis būtinai pradžiuginsiu artimuosius Kūčių vakarienės metu.

Vištienos kumpio suktinukai su obuoliais ir varške:
tai apvalainai susukti rūkytos vištienos (tinka bet kokia mėsa) pjausniai, į kuriuos prikimšau įdaro: varškė, smulkiai pjaustyti ar tarkuoti obuoliai, griežinėliais pjaustytos žaliosios alyvuogės, smulkiai pjaustytas lydytas sūris, šiek tiek smulkintos raudonosios paprikos, tinka kiaušiniai, česnakas, kurio šį kartą nedėjau; viskas maišyta su grietine bei trupučiu majonezo. Patiekiama su pomidorais. Šalia dera rauginti agurkai, duona. Galiu pasidžiaugti, kad šio užkandžio ant stalo greitai nebeliko :)

Komentarų nėra: