Taigi, reikia:
- miltų [kažkiek šimtų gramų, apie 2-3 stiklines]
- kiaušinių [3-5 vnt.]
- sodos ir lašo pieno jai nugesinti [dažniausiai 1,5 arbat.šaukštelio]
- vaisių (dažniausiai obuolių, bananų, kartais kriaušių) [1,5 stiklinės tarkuotų obuolių, vieno kubeliais supjaustyto banano]
- cukraus [kokia stiklinė nepilna]
- čia ir riešutų (lazdynų) dėjau [naudojau likutį nuo kažkokių vaišių]
- aliejaus [stiklinė]
- geras žiupsnelis malto cinamono
Viskas gaminama tradiciškai pradedant nuo cukraus ir kiaušinių, vėliau supilant aliejų, sodą. Kai gerai tai išmaišoma, po truputį dedami miltai. Kai gaunama grietinės tirštumo masė, įmaišomi tarkuoti ir pjaustyti vaisiai, riešutai. Paruošiama vientisa masė, kuri sudedama į sviestu pateptą formą ir kepama 35-40 minučių.
Žinau, kad kažką panašaus kepu dažnai, tačiau čia atradimas - riešutai, papuošiantys skonį tinkama spalva.
Pasigardžiuojant medaus krūmo arbata lapnojam ir maži, ir dideli :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą