2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Nepažįstamasis pyragas

Kepiau kepiau, prisėdau prisiminti, ką gi dėjau į tešlą, ir sustojo mintis - pamiršau. Taip va dažniausiai ir nutinka. Kai pradedu improvizuoti, bėda - kad laiku nepasižymėjusi, nebeatkuriu iki galo sudedamųjų dalių... Pabandysiu atpažinti šį pyragą, kurio pamenu, nebeliko akimirksniu :)

Taigi, reikia:
- miltų [kažkiek šimtų gramų, apie 2-3 stiklines]
- kiaušinių [3-5 vnt.]
- sodos ir lašo pieno jai nugesinti [dažniausiai 1,5 arbat.šaukštelio]
- vaisių (dažniausiai obuolių, bananų, kartais kriaušių) [1,5 stiklinės tarkuotų obuolių, vieno kubeliais supjaustyto banano]
- cukraus [kokia stiklinė nepilna]
- čia ir riešutų (lazdynų) dėjau [naudojau likutį nuo kažkokių vaišių]
- aliejaus [stiklinė]
- geras žiupsnelis malto cinamono

Viskas gaminama tradiciškai pradedant nuo cukraus ir kiaušinių, vėliau supilant aliejų, sodą. Kai gerai tai išmaišoma, po truputį dedami miltai. Kai gaunama grietinės tirštumo masė, įmaišomi tarkuoti ir pjaustyti vaisiai, riešutai. Paruošiama vientisa masė, kuri sudedama į sviestu pateptą formą ir kepama 35-40 minučių.

Žinau, kad kažką panašaus kepu dažnai, tačiau čia atradimas - riešutai, papuošiantys skonį tinkama spalva.

Pasigardžiuojant medaus krūmo arbata lapnojam ir maži, ir dideli :)

Skanaus!

Komentarų nėra: