2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Paprasta močiutės žuvienė

Retokai mes valgome žuvį, tačiau tikrą, iš jūrų marių, iš vandenynų atvežtą (ačiū Elenytės seneliui:).
Pamenu močiutė visada išnaudodavo žuvį iki galo - uodegą, galvą ir dar kokius likučius nuvirdavo ir gautą sultinį panaudodavo sriubai.
Taigi ir aš pabandžiau atsiminti, kaip gi ten viskas gaminama.

Ogi paprastai.

Reikia:
- skanios žuvies (šį sykį naudota menkė)
- visokiausių daržovių: bulvių, morkų ir t.t.
- šiek tiek miltų ir grietinės
- druskos, pipirų ir kt. pagardų

Nuverdamos nereikalingos žuvies dalys (galva, uodega ir pan.). Toliau dedu daržoves ir verdu kaip įprastą sriubą. Kai viskas gerai išverda, sriubą padarau tirštą - įmaišau miltus su grietine.

Štai ir visas menas. Paprasta ir be galo gardu.

Skanaus :)

Komentarų nėra: