2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Paprastoji obuolienė

Mūsų šeima - tikri obuolių fanai. Iš obuolių gaminam ką tik sugalvojam - sultis, uogienes, pyragus. Valgom jų daug ir negamintų.

Uogienės pasigaminimui reikia obuolių, cukraus ir nedaug vandens. Čia viskas paprasta, tik svarbu atsiminti kelis dalykus.

a) Į supjaustytus ir į puodą sudėtus obuolius įpilti reikia labai nedaug vandens. Ant dugno, kad nekibtų. Skystį išskiria patys obuoliai.

b) Cukrų reikia dėti tik tuomet, kai obuoliai jau yra suminkštėja, apvirę. Tuomet geriau jis ištirpsta. Cukraus reikia dėti labai nedaug, jei norisi gaivios su lengva rūgštele uogienės

c) Virti reikia neilgai. Kai jau obuoliai sukrenta į vieną masę, galima pilti į paruoštus stiklainiukus.
Praėjusį rudenį ruošdama obuolienę į dalį jos įpjausčiau ir kartu viriau rabarbarus. Skonis nepakartojamas :)
Skanaus :)

Komentarų nėra: