2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Vasaros derlius mūsų sveikatai

Dabar žiema, balta balta, kur dairais. Nosį riečia šaltukas. O namie pasigaminus pusryčius, pietus ar vakarienę galime drąsiai džiaugtis dar vasaros pabaigoje-rudens pradžioje pasigamintomis uogienėmis ir gėrimais. Natūralu ir sveika. Skanu. Ir be jų neįsivaizduojame savo virtuvės stalo.
Žinoma, gaminimas atima jėgų ir laiko. Jei namuose zuja vaikai, tenka virimus, vakavimus atidėti nakčiai. Tačiau kai palyginu tai, ką gaunu nusipirkusi parduotuvėje, su tuo, kokį malonumą patiriu valgydama savo produktą, įsitikinu, kad verta paprakaituoti naktimis.


Vyšnių kompotas


Rudens pamišimas - obuolių sultys


Ir dar juodųjų serbentų, bruknių, mėlynių, moliūgo uogienės. Joms reikia uogų, cukraus ir trupučio vandens. Ir atminti, kad uogų svarbu nepervirti :)

Komentarų nėra: