2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Daržovių garnyras orkaitėje

Gamindama patiekalus orkaitėje, kuri turi būti gerokai įkaitusi, vis suku galvą, kaip išnaudoti tą karštį. Na, kol orkaitė kaista ir tūno tuščia. Štai kepant menkę padaže reikia itin gerai įkaitusios orkaitės dėlei penkiolikos minučių žuviai iškepti. Brangus malonumas, ar ne? Tad kartą galvon atkeliavo sprendimas. Didėjančiame karštyje reikia paruošti garnyrą, ir jokių papildomų puodų!

Taigi užkūrus orkaitei komandą 200 laipsnių, pašoviau kepimo formą, kurioje į foliją suguldžiau bulvių puseles, jas apibarsčiau morkų riekelėmis, smulkintu žiediniu kopūstu, porais, žaliaisiais prieskoniais (krapais, petražolėmis ir pan.). Įpyliau šiek tiek vandens.

Ir kol orkaitė kaito, kol pašoviau žuvį ir ji kepė, garnyras pagamintas. Sakyčiau puošnu. Kitaip, nei tas pačias bulves išvirti ir paprastai sudrėbti į lėkštę :) (nors ir taip gardu).

Tad skanaus!

Komentarų nėra: