2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Menkė ir garstyčios: mmm...

Va čia tai patiekalas - menkė baltame padaže. Greitai paruošiama ir tikrai skanu. Valgo net tie, kurie paprastai žuvies nelinkę garbinti :)
Žuvies gaminimo receptą radau "Virtuvės džiaugsmuose". Iš tiesų - džiaugsmas :)




Menkei pagaminti reikia:
- menkės :)
- 1 citrinos sulčių
- 1 š. miltų
- 1 š. sviesto
- ir dar sviesto
- 1/4 l pieno
- 2 š. neaštrių garstyčių
- druskos, pipirų ir norimų pagardų [labai tinka šiek tiek šviežiai malto muskato riešuto]
- būtinai petražolių, šiek tiek raudonųjų pipirų

Nuplautą sutvarkytą ir dideliais gabalais supjaustytą menkę apipilu citrinos sultimis, apibarstau norimais prieskoniais žuviai ir palaikau, kol ruošiu padažą.

Tirpintame svieste išmaišau miltus, maišydama lėtai pilu pieną ir kelias minutes pavirinu. Padažą pagardinu garstyčiomis, petražolėmis, muskato riešutu, raudonais pipirais.

Troškintuvėje (aš naudoju stiklinę) ant esančios žuvies supilu padažą ir "apkloju" sviesto riekutėmis. Pašaunu į orkaitę ir kepu 15 minučių 200C karštyje.
Dažniausiai patiekiu su bulvių koše, kitu gardžiu garnyru, apie kurį vėliau. Ir žinoma, baltu vynu.

Tikrai skanu! :)

Komentarų nėra: