2008 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Konservuotas sodo moliūgas

Šis pagardas, ragautas tik Šv.Kalėdų išvakarėse, nors pagamintas dar rugpjūtį.
Uošvių sode auga dideli moliūgai, tad vienu ar keliais sykiais šeimai jį visą sudoroti, kad nesugestų, sudėtinga užduotis. Išeitis tokia - konservuoti :) Paragavus primena konservuotų imbierų skonį, tad visai mielai pagardinčiau ir suši, jei tokį gaminčiau.

Receptas atkeliavo iš "Geri patarimai siūlo" 2005 m. žurnalo, dedikuoto konservavimui.

Reikia:
800 g moliūgų (galima mažiau ar daugiau)
Marinatui:
180 ml balto vyno acto
80g cukraus
320 ml vandens
šaukštas druskos
5 griežinėliai šviežio imbiero (aš dėjau daugiau)
šaukštelis garstyčių sėklų

Nuluptą moliūgą supjausčiau kubeliais ir sudėjau į stiklainį. Toliau ruošiau marinatą. Sudėjau į krūvą visus reikiamus jam produktus, maišydama užvirinau ir kaitinau tol, kol ištirpo cukrus bei druska. Marinatą supyliau į stiklainį, kuriame sudėtas moliūgas. Pakaitinau apie 15 min ir užsukau galutinai. Palikau vėsti ir laukti žiemos rusyje.
Skanaus :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

slyvos apskritai fantastika, o dar taip padarytos jauciu pas mane ilgai neuzsistovetu :)