Šis pagardas, ragautas tik Šv.Kalėdų išvakarėse, nors pagamintas dar rugpjūtį.
Uošvių sode auga dideli moliūgai, tad vienu ar keliais sykiais šeimai jį visą sudoroti, kad nesugestų, sudėtinga užduotis. Išeitis tokia - konservuoti :) Paragavus primena konservuotų imbierų skonį, tad visai mielai pagardinčiau ir suši, jei tokį gaminčiau.
Receptas atkeliavo iš "Geri patarimai siūlo" 2005 m. žurnalo, dedikuoto konservavimui.
Reikia:
800 g moliūgų (galima mažiau ar daugiau)
Marinatui:
180 ml balto vyno acto
80g cukraus
320 ml vandens
šaukštas druskos
5 griežinėliai šviežio imbiero (aš dėjau daugiau)
šaukštelis garstyčių sėklų
Nuluptą moliūgą supjausčiau kubeliais ir sudėjau į stiklainį. Toliau ruošiau marinatą. Sudėjau į krūvą visus reikiamus jam produktus, maišydama užvirinau ir kaitinau tol, kol ištirpo cukrus bei druska. Marinatą supyliau į stiklainį, kuriame sudėtas moliūgas. Pakaitinau apie 15 min ir užsukau galutinai. Palikau vėsti ir laukti žiemos rusyje.
Skanaus :)
1 komentaras:
slyvos apskritai fantastika, o dar taip padarytos jauciu pas mane ilgai neuzsistovetu :)
Rašyti komentarą