2008 m. gruodžio 30 d., antradienis

Varškės pyragaičiai

Savoj virtuvėj gaminamo patiekalo paprastumas mane užburia. Atradau itin paprastą varškės pyragėlių receptą (*), jį pakoregavau ir štai vaizdas nuotraukoje, o skonis bei masė - seniai suvirškinti :)

Reikia:
pakelio sviesto (margarino)
pakelio varškės (apie 200g)
1 a.š. sodos
1 kiaušinio
0,5 stikl. pieno
miltų tiek, kad gautųsi vientisa, blizganti tešla
šiek tiek druskos
cukraus pagal poreikį
1 vid. dydžio obuolio

Miltus išsijojau ir išminkiau kartu su susmulkintais sviesto gabaliukais. Įmušiau kiaušinį, įpyliau pieną ir nugesintą sodą (pienu), sudėjau varškę. Pagal skonį truputį pabarsčiau druska, cukraus nedėjau, tačiau jei norisi saldumo, siūlau įdėti apie 1 valg. šaukštą.

Viską gerai išminkiau (turi gautis vientisa, prie rankų nelimpanti masė).
Suformavau rutuliukus, šiek tiek suplojau, išdėliojau ant kepimo skardos palikdama tarpus kilimui. Ant viršaus prikaišiojau obuolių (galima jų dėti daugiau).

Kepiau apie 30 min., 175-180 laipsnių C orkaitėje.


Skanaus :)
* Varškės pyragėlių recepto, kuris įkvėpė, autorė - A. Misiūnienė, "Ūkininko patarėjo" 2001 m. išleistoje knygelėje "Bandelės ir pyragėliai".

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

cia tai geras