2009 m. birželio 2 d., antradienis

Lietiniai ir prasidėjusios vasaros gėrybės

Jau vasara... ir kartu su ja pilna skanumynų. Štai lietiniai su itin skaniu įdaru (paprastu, žinoma) bei šviežiai išvirta rabarbarų uogiene. Gardu, ypač skanaujant kartu su po savaitgalio grįžusia šeimyna :)

Įprastiems lietiniams reikia:
1-2-3 kiaušinių, 5-6-8 valg.š. miltų, pieno tiek, kad masė būtų tinkama kepimui, cukraus, druskos. Visų produktų kiekis priklauso nuo to, kokio skonio mėgstam blynus.
Kepimui - aliejaus.

Įdarui naudojau:
200 g. varškės (1 pokelis, naudoju Rokiškio naminę), valg. š. grietinės, džiovintas slyvas (nupilu karštu vandeniu ir supjaustau kubeliais), 1 bananą (supjaustau kubeliais), 1 kriaušę (nupilu verdančiu vandeniu, kad šiek tiek suminkštėtų ir supjaustau kubeliais). Viską viename dubenyje išmaišau.

Kai lietiniai iškepti, suvystau į juos po valg.š. įdaro. Dar šiek tiek pakepinu keptuvėje.

Valgėme šį sykį su:
- natūraliu jogurtu
- rabarbarų karšta uogiene (rabarbarai supjaustyti mažais kubeliais, 5-6 valg.š. cukraus ir šlakelis vandens; viską verdu, kol suminkštėja ir pasidaro rūgščiai saldu),
- braškėmis (uždedu ant patiekalo viršūnės).
Šis derinys nuostabus!

Ir visa tai labai labai labai skanu, ot :)

Komentarų nėra: