Jau vasara... ir kartu su ja pilna skanumynų. Štai lietiniai su itin skaniu įdaru (paprastu, žinoma) bei šviežiai išvirta rabarbarų uogiene. Gardu, ypač skanaujant kartu su po savaitgalio grįžusia šeimyna :)
Įprastiems lietiniams reikia:
1-2-3 kiaušinių, 5-6-8 valg.š. miltų, pieno tiek, kad masė būtų tinkama kepimui, cukraus, druskos. Visų produktų kiekis priklauso nuo to, kokio skonio mėgstam blynus.
Kepimui - aliejaus.
Įdarui naudojau:
200 g. varškės (1 pokelis, naudoju Rokiškio naminę), valg. š. grietinės, džiovintas slyvas (nupilu karštu vandeniu ir supjaustau kubeliais), 1 bananą (supjaustau kubeliais), 1 kriaušę (nupilu verdančiu vandeniu, kad šiek tiek suminkštėtų ir supjaustau kubeliais). Viską viename dubenyje išmaišau.
Kai lietiniai iškepti, suvystau į juos po valg.š. įdaro. Dar šiek tiek pakepinu keptuvėje.
Valgėme šį sykį su:
- natūraliu jogurtu
- rabarbarų karšta uogiene (rabarbarai supjaustyti mažais kubeliais, 5-6 valg.š. cukraus ir šlakelis vandens; viską verdu, kol suminkštėja ir pasidaro rūgščiai saldu),
- braškėmis (uždedu ant patiekalo viršūnės).
Šis derinys nuostabus!
Ir visa tai labai labai labai skanu, ot :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą