2009 m. birželio 2 d., antradienis

Višta obuolių sultyse

Greitas paruošimas ir gardūs pietūs ant stalo: višta, kepta obuolių sultyse. Rodos nieko daugiau jai netrūksta, bet vis dėlto, dar ir pagardų reikia.

Tad kepant vištos dalis (kulšis, blauzdeles, krūtinėlę), reikėjo:

- vištos kulšelių, žinoma (blauzdelių ir t.t.)
- 1 citrinos ir 1 apelsino
- 0,5 l (pusė poko) obuolių sulčių
- saujos spanguolių uodų
- druskos, baltų pipirų, baziliko, džiovintų svogūnų laiškų, lauro lapų, prieskonių mišinio Nasi-Goreng (svogūnai, porai, ciberžolė, česnakai, imbieras, čili) ir dar ko širdis geidžia pabarstyti ant žalios paukštienos
- šlakelio aliejaus
Citrinos sultimis aplaisčiau mėsą, apibarsčiau gana gausiai prieskoniais, spanguolėmis, apdėliojau apelsino griežinėliais, aplaisčiau aliejumi ir sklidinai pripyliau obuolių sulčių.
Kepiau 200 C temperatūroje apie 45-60 min.
Skaniai suvalgėme :) (su bulvėmis, brokoliais ir sodo žaliais gardumynais)

Komentarų nėra: