2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Jo didenybė Burokas

Viena iš skaniausių man daržovių yra raudonas burokas. Jį galiu valgyti bet kada ir jo nebūna per daug :)
Nelaukiu, kada rūsio drėgmė ims gadinti daržoves, burokėlius pirmuosius skubu apsaugoti. Atvirai pasakius net nežinau, ar marinuojant jie išlaiko savo gerąsias savybes, bet man skanu ir tiek. O vitaminų praradimą kompensuoju šviežiomis burokėlių sultimis (dažnai maišytomis su morkomis ir obuoliais).

Tad paprastas marinatas (radau internete), kuris 100 proc pasiteisino ir puikiai tiko:
supjaustytus kubeliais burokėlius (virtus) apipyliau išvirtu marinatu, kuriam reikia
- 1,5 l vandens
- 1 st. acto
- juodųjų, kvapiųjų pipirų (po 5-6 vnt.)
- lauro keli lapeliai
- 1 valg.š. druskos
- 1 valg.š. cukraus

Skonis fatastiškas. Tinka pietų garnyrui, mišrainėms, užkandžiams ar valgymui tiesiog užkandant duona.

Komentarų nėra: