2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Žalia sodo gėrybė - žiemos būtinybė

Aha, tai agurkas.
Vasarą jų primarinavau, bet kažkaip užsimiršau, kad nieko apie tai nepažymėjau.

Tad keli trumpi ir aiškūs išmokimai apie agurkų vakavimą, kuriuos ir taikiau:

1) prieš marinuojant agurkus reikia mirkyti šaltame vandenyje apie 6 val. Taip jie būna traškesni ir kietesni, kai žiemą išimame iš stiklainio

2) naudoju tik natūralius prieskonius, o ne parduotuvinius mišinius. Įprastas derinys:
- krapų stiebai
- česnakas
- kvapieji pipirai
- lauro lapai
- juodieji ir baltieji pipirai
- garstyčių sėklos
- džiovinta kalendra

3) viską dedu iš akies ir užpilu marinatu, kurį vėl nupylus ir pavirinus užpilo antrą sykį.
Marinatui reikia:
- 4 valg.š. acto
- 1 l vandens (geriausiai - šulinio:)
- 1 valg.š. druskos
- 1 valg.š. cukraus

4) finale - skanūs agurkai :)

Komentarų nėra: