Vasarą jų primarinavau, bet kažkaip užsimiršau, kad nieko apie tai nepažymėjau.
Tad keli trumpi ir aiškūs išmokimai apie agurkų vakavimą, kuriuos ir taikiau:
1) prieš marinuojant agurkus reikia mirkyti šaltame vandenyje apie 6 val. Taip jie būna traškesni ir kietesni, kai žiemą išimame iš stiklainio
2) naudoju tik natūralius prieskonius, o ne parduotuvinius mišinius. Įprastas derinys:
- krapų stiebai
- česnakas
- kvapieji pipirai
- lauro lapai
- juodieji ir baltieji pipirai
- garstyčių sėklos
- džiovinta kalendra
3) viską dedu iš akies ir užpilu marinatu, kurį vėl nupylus ir pavirinus užpilo antrą sykį.
Marinatui reikia:
- 4 valg.š. acto
- 1 l vandens (geriausiai - šulinio:)
- 1 valg.š. druskos
- 1 valg.š. cukraus
4) finale - skanūs agurkai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą