Reikia:
- 200 g migdolų
- 200 g graikinių riešutų
- 200 g juodojo šokolado (ir ne kitokio:)
- 6 kiaušiniai
- 125 g sviesto
- 140 g cukraus
Kiaušinių trynius atskirai nuo baltymų išplakti su cukrumi ir lėtai įplakti tirpintą sviestą. Cukrus turi visiškai ištirpti, o masė gautis panaši į baltą kremą.
Riešutus ir šokoladą reikia sukapoti. Pagal receptą kapoti reikėtų stambiai, bet aš su virtuvėje esančiu maišytuvu viską sukapojau smulkiai. Viską sumaišyti su kiaušinių plakiniu.
Iki standžių putų išplakti baltymus ir įmaišyti į ruošiamą bendrą masę. Viską supildyti į sviestu išteptą kepimo formą. Kepti apie 35-45 minutes.
Iškeptą pyragą galima ir glazūra užpilti. Gautųsi tortas. Šį sykį tokios prabangos neruošiau.
Nagi tikras skanumas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą