2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Naminukai sausainukai

Kai namuose vaikštinėja vienas didelis, kitas mažas smaližiautojai, tenka imtis priemonių: kepti visokius skanumynus :) Tad iš vakaro paruošiau šokolado-riešutų pyragą, o šeštadienio popietę virtuvė prakvipo naminukais sausainukais. Ir šalta žiema už lango mums tikrai tapo nebaisi – namuose šilta ir gera.

Sausainiams reikia:
- apie 1 kg miltų
- 3 kiaušinių
- stiklinės cukraus
- 1 š. grietinės
- 200 g sviesto [naudoju Rokiškio sviesto pokelį]


Receptas priklauso mano anytai. Ji išsaugojus naminių sausainių kepimo tradiciją, o aš ją noriu perduoti savo šeimai.

Tad miltus su sviesto reikia gerai ištrinti rankomis. Sutrupinti kitaip tariant. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Dedu ir grietinės. Plakinį sudedu į miltus ir minkau minkau minkau.

Tešla pakankamai kieta, todėl minkymui reikia paruošti rankas - teks pavargti.

Gavus vientisą masę reikėtų palaikyti apie 1 valandą šaldytuve. Iš tešlos gaminami sausainiai. Tikrieji jie turėtų būti pailgi, tačiau tam reikia senosios mėsmalės, kurią turiu iš kažkur susižvejoti. Na o šį sykį pasitenkinau sausainių formelėmis. Tešlą reikėjo kočioti [šiai tešlai tai netinka - per kieta].

Štai dar sumaniau sausainukus apibarstyti kokoso drožlėmis prieš tai aptepusi juos plaktu kiaušiniu.

Štai ir visa gudrybė. Naminukai sausainukai paruošti.

Skanaus!

Komentarų nėra: