Eksperimentiniai pietūs. Ne mėsa, ne žuvis, ne daržovės... O sekmadienio varškės ir makaronų apkepas su uogų kisieliumi. Neįprasta, tačiau be galo skanu, sotu ir šventiška.
Apkepui reikėjo:
0,5 kg varškės
250 g makaronų (naudojau garbanotus)
2-3 kiaušinių
apie 120 g sviesto
2 valg. š. manų kruopų
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
1 obuolio
cinamono
Valgymui: virto kisieliaus (džiovinti vaisiai, uogos, vanduo, cukrus ir šiek tiek bulvių krakmolo), grietinės, uogienių ir dar ko širdis geidžia.
Į varškę sudėjau su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius, ištirpintą didžiąją dalį sviesto (100g), druską. Gerai išsukau. Išviriau makaronus, nukošiau ir palikau vėsti. Vėliau į maišomą tešlą sudėjau varškę, išmaišiau; sukroviau makaronus, išmaišiau; sudėjau išplaktus kiaušinių baltymus, manų kruopas. Viską smagiai išmaišiau ir sudėjau į sviestu išteptą ir džiuvėsiais pabarstytą stiklo indą. Paviršiuje uždėjau riekelėmis supjaustytą obuolį, apibarsčiau cinamonu ir išdėliojau kelias plonas sviesto riekeles.
Iki 180 C įkaitusioje orkaitėje kepiau pusvalandį.
Apkepą patiekiau ant stalo kartu su šiltu kisieliumi ir grietine, uogiene (žinoma, mylimiausia juodųjų serbentų).
Gera visą šeimyną kviesti ragauti tikrai paprasto ir gardaus patiekalo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą