Reikia:
3/4 puodelio miltų
1/4 arbat. š. kepimo miltelių
1 valgomo š. pieno
1/2 arbat. š. sodos
3/4 arbat. š. druskos
2/3 puodelio cukraus
1/3 puodelio tirpinto sviesto
2 kiaušinių
3-4 bananų
papildomai galima įberti vanilinio cukraus, citrinos žievelių (bet šių ingr. aš įprastai nededu)
Taigi pirmiausiai reikia iš visko išskyrus bananus paruošti vientisą masę. Tradiciškai kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, po to supilti tirpintą sviestą (jį imu iš akies, gramas šen ar ten nieko baisaus), pieną, kitus birius produktus – miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišau. Ir gaunu tokią į jogurtą ar gal grietinę panašę masę. Į ją sudedu kubeliais supjaustytus bananus (kiek turiu, tiek dedu, bet dažniausiai prireikia 3 didelių ar 4 mažesnių bananų). Jei po ranka pasitaiko koks nors džiovintas vaisius, būtinai nuplikau, susmulkinu ir įdedu į tešlą. Žodžiu, galima improvizuoti.
Tešlą supilu į sviestu išteptą kepimo formą (dažniausiai siaurą ir pailgą) ir apie 30-40 min. kepu 180-190 C karščio orkaitėje.
Štai ir puikioji, paprastoji ir tikrai gardi bananų duonelė!
Skanaus :)
P.S. Jei norisi šį pyragą paruošti dar gardesnį, visuomet padarau paprastutį glaistą. Ant verdančio vandens dubenyje ištirpinu šokoladą (kartais įmaišau kondensuoto pieno kelis šaukštus) ir juo apipilu kepinį. Tuomet apibarstau kokoso drožlėmis ir skaldytais riešutais. Va su tokiu gaminiu sulauksit liaupsių ir šeimoje, ir svečiuose :)
P.S. Jei norisi šį pyragą paruošti dar gardesnį, visuomet padarau paprastutį glaistą. Ant verdančio vandens dubenyje ištirpinu šokoladą (kartais įmaišau kondensuoto pieno kelis šaukštus) ir juo apipilu kepinį. Tuomet apibarstau kokoso drožlėmis ir skaldytais riešutais. Va su tokiu gaminiu sulauksit liaupsių ir šeimoje, ir svečiuose :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą