2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Žalias karštas garnyras

Kai už lango reginys nuostabiai pasidabinęs rudens spalvomis ir virtuvėje norisi žaisti jomis. Šiandien sumaniau, kad kartais eksperimentams maistu visai nereikia įmantrių produktų ar kažko labai labai... užtenka sugalvoti patiekalo akcentą. Tarkim spalvą! Tai reiškia, kad visi ingredientai turi būti vienos ar giminingos spalvos. Na ir aišku palengvinimui reikia imti ir pasirinkti žalią :) (žinoma ir su geltona, ir raudona ar kita galima puikiausiai paruošti patiekalą ar jo dalį)

Taigi žalias garnyras pietums gali būti iš:

- saliero lapkočio
- svogūnų laiškų
- paprasto balto svogūno
- poro

[šiuos keturis produktus supjaustau griežinėliais ir kepinu ant aliejaus kol suminkštėja]

- žiedinio kopūsto
- aguročio (arba cukinijos)
- brokolio
- krapų
- petražolių lapų

[šiuos produktus supjausčiau norimais gabaliukais ir sudrėbiau į verdantį vandenį]

Taigi, kai jau viskas verda, ant viršaus sukroviau tai, kas pakepinta. Viriau, kol suminkštėja taip, kaip man patinka.

Na ir skaniai prikrovusi žalių salotų, rukolos lapų į lėkštę turiu žalią garnyrą prie pvz., ką tik iškeptos jautienos mentės.

Taigi linkiu virtuvėje pažaisti su spalvom. Manau galima atrasti netikėtų skonių derinių!

Komentarų nėra: