2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Jautienos mentė orkaitėje

Hm, ką čia daug rašyti apie mėsą? Nesuprantu aš jos gaminimo būdų ir tiek. Bet kartais pavyksta kieno nors patarimu ją paruošti labai skaniai.

Tai, ką atradau vakar, verta įsiminti. Rekomenduoju mėsą (ar žuvį) pirkti ne maximoj ar kitame PC, bet eiti ten, kur galima pakalbinti mėsą (žuvį) parduodantį žmogų (aišku ir produktą įsigyti šviežią:). Taip aš padariau pirkdama jautieną. Pasirodo bendravau su asmeniu, kuris tikrai išmano reikalą. Ir ką sau galvoji - per kelias minutes, kol sumokėjau pinigus, gavau receptą. Jis man patiko ir tikrai dar naudosiu.

Jautienos mentė

Didelį gabalą įdedu į blieką, įpilu šiek tiek vandens. Mėsą prieš tai pagardinu prieskoniais. Tuomet reikia daryti taip.

Iki 200C įkaitusioje orkaitėje mėsą kepti iki 30 min., tuomet karštį sumažinti iki 160C ir dar kepti 1 val., ar keliomis minutėmis ilgiau.

Ir tikrai mėsytė traški ir skanutė. Uch.

Komentarų nėra: